STOPPEN MET NAGELBIJTEN

Nagelbijten, ook wel onychofagie genoemd is een gewoonte waar heel veel mensen last van hebben.

Waarom iemand gaat nagelbijten kan verschillende oorzaken hebben. 

Vaak is nagelbijten onschuldig maar dat is helaas niet altijd het geval. Soms kan het ook “blijvende” schade veroorzaken.

De huid rond de nagels en nagelriemen kunnen beschadigd raken en zelfs gaan ontsteken. Daarbij kan het ook een trauma nagel worden. Door langdurig nagels te bijten kunnen er oneffenheden in de nagelplaat ontstaan. Ook kunnen de tanden en kaken bij langdurig nagelbijten een slijtage vorming ontwikkelen.

 Veel voorkomende oorzaken waarom iemand gaat nagelbijten:

 • Stress

 • Spanningen

 • Verveling

 • Boos of geïrriteerd zijn

 • Trauma

 • Onzeker

Image by Sarah Cervantes
Image by Damir Spanic

Om een goede behandeling voor een nagelbijter te kiezen is er meer nodig dan alleen een potje acryl, want vaak zie ik in de praktijk dat dit vaak niet gaat helpen. 

Ook zijn er genoeg mensen die geen kunstnagels willen of mogen vanwege hun werk. Niemand wil zich schamen voor zijn handen en/of je constant bewust zijn van je nagels. En vanaf nu hoeft dat ook niet meer.

In de salon heb ik 3 arrangementen om van het nagelbijten af te komen.
 

NAGELBIJT ARRANGEMENT EN COACHING

Dit is een zeer intensief programma waar coaching voorop staat. Nagelbijten heeft een onderliggend probleem en om daar achter te komen heeft het wilskracht en doorzettingsvermogen nodig.  7 weken ga ik je coachen om van het nagelbijten af te komen. 
 

De eerste afspraak is in de salon en pas ik een manicure toe en bespreken we het arrangement. Je krijgt een flesje Dadi'Oil mee om je nagels te verzorgen.
 

We hebben dagelijks contact via whatsapp en vraag ik om foto's te maken om de vordering te zien. 

In de derde week van het arrangement kom je voor een afspraak in de salon en bespreken we hoe het de afgelopen weken is gegaan en of je nog tips&tricks nodig hebt. 

De zesde week van het arrangement bezoek je de salon en evalueren we het arrangement en hoe nu verder.

Dit arrangement toont wilskracht en discipline voor zeker 7 weken lang. Ik zal je coachen en begeleiden om van het nagelbijten af te komen.

Tegen een meerprijs van € 17,50 per behandeling is er ook een keuze uit de gelpolish collectie.

dadi'oil.jpeg
 

NAGELBIJT ARRANGEMENT, IBX EN COACHING

Tijdens dit arrangement breng je de eerste 6 weken wekelijks een bezoek aan de salon voor een behandeling. Ik zal op afstand via whatsapp contact met je houden om te voorkomen dat je gaat nagelbijten tot aan de volgende salon afspraak. De start van dit arrangement is 6 weken. Vanaf week 6 bespreken we hoe we verder gaan met het arrangement. Je krijgt een flesje Dadi'Oil mee om je nagels te verzorgen. 

Famous-Nails-IBX-Duo-Pack-Bottles_480x.j
 

DE BEHANDELING

 • Week 1. 
  Een ontspannings- en verzorgende behandeling voor je handen, nagels en nagelriemen. Met hoogwaardige, minerale producten die zorgen voor een goede voeding en verzorging. Tijdens de behandeling gaan we op een luchtige, gezellige manier kijken of we erachter kunnen komen waar het nagelbijten vandaan komt. Ook gaan we een IBX behandeling doen, die je nagels van binnenuit hersteld en verstevigt. 

Het stukje verzorging (ook thuis) voor je nagels, gaat er mede voor zorgen dat je niet meer wilt bijten, omdat je gaat zien dat je ook mooie nagels kunt hebben en jij je niet meer hoeft te schamen. We houden contact via whatsapp om te evalueren hoe het gaat en of je nog tips&tricks nodig hebt. Tevens krijg je verzorgingsproducten mee naar huis om zelf je nagels te verzorgen.
 

 • Week 2.
  Enkel een IBX behandeling, met verzorging van de nagels en nagelriemen. En natuurlijk bespreken we hoe het de afgelopen week gegaan is. Heb je misschien nog meer tips en tricks nodig? Het komt allemaal aan de orde. 

 • Week 3.
  Enkel een IBX behandeling met verzorging van de nagels en nagelriemen. 

   

 • Week 4.
  Enkel een IBX behandeling met verzorging van de nagels en nagelriemen. 

   

 • Week 5.
  Enkel een IBX behandeling met verzorging van de nagels en nagelriemen.

   

 • Week 6.
  Een IBX behandeling en evaluatie hoe het gaat! We zullen zeker vooruitgang geboekt hebben en vanaf hier gaan we kijken hoe nu verder. De kans bestaat dat je nog maar 1x in de 3 weken komt voor een behandeling in de salon. Dit wordt allemaal tijdens deze afspraak behandeld.

Dit arrangement vergt veel discipline en doorzettingsvermogen. Ik zal je aan de zijlijn coachen en je helpen om van het nagelbijten af te komen!

Tegen een meerprijs van € 17,50 per behandeling is er ook een keuze uit de gelpolish collectie.

NAGELBIJT ARRANGEMENT ICM ACRYL OF ACRYLGEL

 
Image by Anna Kumpan

Het nagelbijt arrangement icm Acryl of Acrylgel werkt snel en effectief. 
De vaak in slechte staat verkerende nagels worden steviger gemaakt met Acryl of Acrylgel.

 

Dit houden we gedurende een periode van 7 weken heel goed bij (wekelijks bezoek aan de salon), zodat jij niet meer kan nagelbijten. Bij dit arrangement word niet het onderliggende probleem behandeld.

 

Vaker vallen mensen naar het stoppen van het arrangement terug in hun oude gewoonte mits je de nagels blijft behandelen met Acryl of Acrylgel.

HOE WERKT HET ARRANGEMENT

Zeven weken lang begeleid ik jou en bezoek je wekelijks de salon voor een behandeling.

 • ​Week 1.
  Bij de eerste behandeling wordt er een nieuwe set kunstnagels  (French Manicure of Naturel) op de natuurlijke nagels aangebracht met een korte verlenging. Ik zet bewust een korte verlenging omdat je lange nagels nog niet gewent bent en zo houden we de kans op stoten of beschadigingen zo klein mogelijk. Je krijgt een flesje Dadi'Oil (nagelriem olie) mee naar huis. Hiermee masseer je minimaal 3x per dag je nagelriemen om ze zo soepel te houden en om bacteriën en infecties tegen te gaan.

   

 • Week 2.
  Je komt langs voor controle. We bespreken hoe het gaat en je nagels worden gecontroleerd. Eventuele luchtranden worden weg gevijld en beschadigde nagels worden gerepareerd.

   

 • Week 3.
  Je komt langs voor controle. De nagels worden iets korter gevijld en eventuele beschadigingen hersteld.

   

 • Week 4. 
  De nagels worden bijgewerkt door middel van een nabehandeling. De bovenste laag Acryl of Acrylgel wordt weg gevijld en er een nieuwe applicatie van Acryl of Acrylgel wordt aangebracht.

   

 • Week 5.
  De nagels worden gecontroleerd op luchtranden en beschadigingen en indien nodig gerepareerd.

   

 • Week 6.
  De nagels worden goed gecontroleerd. We gaan kijken of je na de 7de behandeling kunt stoppen met het arrangement of dat we nog een extra arrangement toe moeten passen.

   

 • Week 7. 
  De laatste behandeling van het nagelbijt arrangement. De nagels worden bijgewerkt door middel van een nabehandeling. 

 

Tegen een meerprijs van € 17,50 per behandeling is er ook een keuze uit de gelpolish collectie.
Na afloop van de laatste behandeling uit het arrangement kun je alvast een reguliere afspraak maken voor een nabehandeling óf het verwijderen van het kunstproduct. 

 

 

VOORWAARDEN DIE GELDEN OP ALLE ARRANGEMENTEN:

De betaling van het arrangement wordt bij de eerste afspraak volledig betaald. 
Indien je in het traject stopt dan wordt er geen geld geretourneerd.