top of page
20231231_211405077_iOS.jpg

STOPPEN MET NAGELBIJTEN

Nagelbijten, ook wel onychofagie genoemd is een gewoonte waar heel veel mensen last van hebben.

Waarom iemand gaat nagelbijten kan verschillende oorzaken hebben.  

Vaak is nagelbijten onschuldig maar dat is helaas niet altijd het geval. Soms kan het ook “blijvende” schade veroorzaken.

De huid rond de nagels en nagelriemen kunnen beschadigd raken en zelfs gaan ontsteken. Daarbij kan het ook een trauma nagel worden. Door langdurig nagels te bijten kunnen er oneffenheden in de nagelplaat ontstaan. Ook kunnen de tanden en kaken bij langdurig nagelbijten een slijtage vorming ontwikkelen.

 Veel voorkomende oorzaken waarom iemand gaat nagelbijten:

 • Stress

 • Spanningen

 • Verveling

 • Boos of geïrriteerd zijn

 • Trauma

 • Onzeker

Om een goede behandeling voor een nagelbijter te kiezen is er meer nodig dan alleen een potje acryl, want vaak zie ik in de praktijk dat dit vaak niet gaat helpen. 

Ook zijn er genoeg mensen die geen kunstnagels willen of mogen vanwege hun werk. Niemand wil zich schamen voor zijn handen en/of je constant bewust zijn van je nagels. En vanaf nu hoeft dat ook niet meer.

Gelpolish.jpg

Het nagelbijt arrangement icm Acrylgel werkt snel en effectief. 
De vaak in slechte staat verkerende nagels worden steviger gemaakt met Acryl of Acrylgel.

 

Dit houden we gedurende een periode van 7 weken heel goed bij (wekelijks bezoek aan de salon), zodat jij niet meer kan nagelbijten. Bij dit arrangement word niet het onderliggende probleem behandeld. 

 

Vaker vallen mensen naar het stoppen van het arrangement terug in hun oude gewoonte mits je de nagels blijft behandelen met Acryl of Acrylgel.

HET ARRANGEMENT

Zeven weken lang begeleid ik jou en bezoek je wekelijks de salon voor een behandeling.

 • Week 1.
  Bij de eerste behandeling wordt er een nieuwe set kunstnagels  (French Manicure of Naturel) op de natuurlijke nagels aangebracht met een korte verlenging. Ik zet bewust een korte verlenging omdat je lange nagels nog niet gewent bent en zo houden we de kans op stoten of beschadigingen zo klein mogelijk. Je krijgt een flesje Dadi'Oil (nagelriem olie) mee naar huis. Hiermee masseer je minimaal 3x per dag je nagelriemen om ze zo soepel te houden en om bacteriën en infecties tegen te gaan.
   

 • Week 2.
  Je komt langs voor controle. We bespreken hoe het gaat en je nagels worden gecontroleerd. Eventuele luchtranden worden weg gevijld en beschadigde nagels worden gerepareerd.
   

 • Week 3.
  Je komt langs voor controle. De nagels worden iets korter gevijld en eventuele beschadigingen hersteld.
   

 • Week 4. 
  De nagels worden bijgewerkt door middel van een nabehandeling. De bovenste laag Acryl of Acrylgel wordt weg gevijld en er een nieuwe applicatie van Acryl of Acrylgel wordt aangebracht.
   

 • Week 5.
  De nagels worden gecontroleerd op luchtranden en beschadigingen en indien nodig gerepareerd.
   

 • Week 6.
  De nagels worden goed gecontroleerd. We gaan kijken of je na de 7de behandeling kunt stoppen met het arrangement of dat we nog een extra arrangement toe moeten passen.
   

 • Week 7. 
  De laatste behandeling van het nagelbijt arrangement. De nagels worden bijgewerkt door middel van een nabehandeling. 

 

Tegen een meerprijs van € 17,50 per behandeling is er ook een keuze uit de gelpolish collectie.
Na afloop van de laatste behandeling uit het arrangement kun je alvast een reguliere afspraak maken voor een nabehandeling óf het verwijderen van het kunstproduct. 

Voorwaarden: Het arrangement dient bij de eerste afspraak volledig betaald te worden. Tussentijds stoppen geeft geen recht op teruggave van het bedrag.

bottom of page